Brněnská softwarová společnost Mautilus otevřela pobočku v Dubaji

10. prosinec 2015

Brněnská společnost Mautilus, přední český vývojář aplikací pro sledování videa, otevřela v listopadu pobočku ve Spojených Arabských Emirátech. Tento krok je potvrzením jejího dlouhodobého zájmu o region arabských zemí a severní Afriky.

Společnost Mautilus připravila v loňském roce pro službu icflix se sídlem v Dubaji aplikace pro mobilní telefony, tablety, chytré televize a herní konzole.  „V regionu máme silné partnery. Proto zde nabízíme naše produkty určené ke sledování videa na chytrých zařízeních a prostřednictvím technologie HbbTV.“, říká výkonný ředitel společnosti Mautilus Řehoř Vykoupil.

Vysílání HbbTV, které přichází s digitalizací a přechodem na formát DVB-T, bylo spuštěno ve většině zemí Evropy, Turecku a nově také na Blízkém východě. „Je nám ctí pracovat se společností jako je Mautilus. Zřízení pobočky našeho dlouholetého partnera zde v Dubaji si proto velmi ceníme.“, říká Victor Hasan, obchodní ředitel společnosti CMT Technologies, v jejímž sídle bude Mautilus působit.

Společnost Mautilus chce zákazníkům na Blízkém východě nabídnout ten nejlepší servis.  „Arabský trh se od evropského velmi liší, důležitý je osobní kontakt a znalost jednotlivých zemí. Naše zákazníky v Evropě můžeme obsloužit z Brna nebo Londýna, v arabském světě však chceme jít zákazníkům ještě více naproti.“, doplňuje Luboš Lněnička, business development manager, který vznik pobočky zajištoval.

Společnost Mautilus vznikla v roce 2010 a zaměřuje se na vývoj aplikací pro sledování videa a HbbTV. Nyní zaujímá přední místo na trhu s video aplikacemi v regionu střední a východní Evropy. Mautilus je jedinou firmou v České republice, která vyvíjí aplikace pro všechny druhy chytrých zařízení: Mobilní telefony, tablety, chytré televize, HbbTV, herní konzole a set-top boxy. Mautilus poskytuje softwarová řešení pro společnosti z celého světa, mezi nejdůležitější zákazníky patří společnosti HBO, O2, Continental, CME, ORF, Filmin, ABB nebo Siemens. V červnu roku 2015 investičně vstoupila do firmy společnost Seznam za účelem rozvoje projektu aplikačního editoru INIO.TV.

Na fotografii (zprava): Luboš Lněnička, business development manager společnosti Mautilus a obchodní ředitel CMT Technologies Victor Hasan otevírají pobočku v Dubaji.