Mautilus: Objevte potenciál chytrých televizí!

27. únor 2013

Aplikace a využití chytrých televizí je na českém trhu ve stínu dění v oblasti mobilních telefonů. Jejich potenciál je však pro české firmy pohybující se v oblasti digitálního obsahu obrovský. Na otázku, jak tento potenciál objevit a využít naplno, se pokusí odpovědět první ročník mezinárodní konference TVCON konané dne 7. března v Praze. TVCON je konference organizovaná serverem DigiZone.cz ve spolupráci se společností Mautilus, předním českým vývojářem aplikací pro televize, multimediální centra, chytré telefony a tablety.

Dalšími partnery konference TVCON jsou společnosti Level3, Seznam.cz, nejnavštěvovanější český internetový portál, a Nangu.TV, významný výrobce a poskytovatel řešení pro IPTV a OTT (over-the-top nebo též Internetové streamování). Mediálními partnery jsou měsíčník Strategie a server DigiZone.cz. Konference se koná za podpory Jihomoravského Inovačního Centra.

Větší dopad než mobilní aplikace

Změny, kterými prošel sektor chytrých televizí za poslední tři roky v oblasti uživatelského rozhraní, hardwarové vybavenosti, možnostmi dálkového ovládání, jsou natolik prudké, že do budoucna dává za pravdu všem, kteří se již nyní chystají nabídnout své služby na chytrých televizích. „Televize a způsob jejich používání prochází v posledních letech bouřlivou proměnou. Přestože jsou tyto změny ve stínu dění v oblasti mobilních telefonů méně viditelné, nejsou o nic menší a jejich dopad na naši elektronickou komunikaci s okolím může být srovnatelný, ne-li dokonce větší,“ komentuje zprávu Petr Mazanec, technický ředitel společnosti Mautilus zodpovědný za vývoj aplikací pro chytré televize.

Mautilus vyrábí komplexní chytré aplikace pro globální trh

Brněnská společnost Mautilus je jediná v České republice, která vyvíjí aplikace pro všechny druhy chytrých zařízení: mobilní telefony, tablety a chytré televize. Mautilus poskytuje softwarová řešení na zakázku pro společnosti, jakými jsou například Continental, ABB, Český Rozhlas, Nokia nebo Siemens. Společnost Mautilus vznikla v roce 2010 a díky rychlému růstu nyní zaujímá přední místo na trhu chytrých aplikací v České republice a v regionu Střední a Východní Evropy.

Pro více informací prosím kontaktujte:

Petr Mazanec
Technický ředitel