Mautilus spouští první HbbTV aplikace pro TV Markíza

02. květen 2016

Televizní stanice Markíza spustila ve spolupráci s brněnskou společností Mautilus v pilotním provozu svoji první HbbTV aplikaci.

Petr Mazanec, technický ředitel společnosti Mautilus, k tomu dodává: „Projekt HbbTV pro TV Markíza je rozdělen do tří fází a nyní zpřístupňujeme jen jeho první část. V nadcházejících týdnech se zaměříme na optimalizaci aplikací a jejich backendové části. Následně pak spustíme další části projektu. Řešení pro TV Markíza vzniklo úpravou našeho produktu – white-label pro HbbTV –, který dlouhodobě rozvíjíme a který lze uzpůsobit pro jakýkoliv televizní kanál.“

HbbTV aplikace umožní divákům televizní stanice Markíza sledovat zprávy ze serveru www.tvnoviny.sk, informace o počasí a teletext, přičemž nabídka aplikací se bude do budoucna rozšiřovat tak, aby poskytla divákům více zábavy a informací zpřístupněním her, archívu pořadů a programového průvodce. To potvrdil i technický ředitel TV Markíza, Zdenko Ryšavý slovy: „Z hľadiska technologického progresu považujeme HbbTV za veľmi dôležitý krok vpred, a pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, tak tieto aktivity v blízkej budúcnosti ešte viac rozšírime.“