Mautilus vyvíjí pro Rádio Svobodná Evropa aplikaci na chytré televize

17. září 2014

Rádio Svobodná Evropa nově nabídne své zpravodajské video reportáže v aplikaci pro chytré televize. Tuto aplikaci pro stanici vyvíjí brněnská společnost Mautilus z JIC (Jihomoravské inovační centrum). Vývojářská firma na sebe již dříve upozornila třeba prací na Icflix, arabské obdobě Netflix, z její dílny pochází i Voyo či iRadio Českého rozhlasu. Aplikace pro Svobodnou Evropu by měla být spuštěna v únoru 2015.

Brno, 17. 9. 2014

Rádiové vlny nejsou jedinou technologií, kterou Svobodná Evropa šíří informace. Dnes pomáhá stanici kromě webu i mobilní aplikace. K té se přidá nyní i aplikace pro chytré televize. K jejímu vývoji si Svobodná Evropa vybrala brněnskou společnost Mautilus, jednu z inovativních technologických firem sídlících na JIC. Aplikace zajistí přenos audiovizuálních reportáží pro široké spektrum televizních platforem do celého světa.

„Nyní už působíme v arabském světě pro Icflix v Dubaji, práce pro Rádio Svobodná Evropa nám pomůže se prosadit v Asii a dalších částech světa, kde stanice vysílá,“ vysvětluje Řehoř Vykoupil, ředitel společnosti Mautilus. „Pro Svobodnou Evropu bude důležitá zejména naše zkušenost s rotací grafického rozhraní, které je nezbytné pro jazyky se zápisem textu zprava doleva,“ dodal Vykoupil.

Mautilus

Společnost Mautilus se specializuje především na vývoj klientských aplikací pro streamování hudby a videa v mobilních zařízeních, herních konzolích a chytrých televizích. V tomto oboru je Mautilus jedničkou na středoevropském trhu. Stojí mimo jiné za vývojem aplikací VOYO pro streamování videa, aplikací O2 TV pro chytré televize, HbbTV aplikací pro stanici Óčko, streamovacích aplikací pro televizní kanál Servus TV, hudebních aplikací iRadio pro Český Rozhlas nebo rakouskou stanici ORF.
www.mautilus.com

Rádio Svobodná Evropa/ Radio Free Europe/Radio Liberty

České vysílání Svobodné Evropy bylo v roce 2002 ukončeno. Stanice přináší objektivní zpravodajství lidem na Blízkém Východě, v postsovětských republikách či v centrální Asii, konkrétně třeba obyvatelům Pákistánu, Afghánistánu, Běloruska, Turkmenistánu nebo Íránu. Stanice vysílá v 28 jazycích a 21 zemích světa.
www.rferl.org

Kontakt pro média: Luboš Lněnička, +420 607 057 229, lubos.lnenicka@mautilus.com